FUNDATIE

2020 Ellen Brouwers Oisterwijk

Opdrachtgever
Bouwbedrijf Berghege  Oss

Ontwerp
Herdenkingsmonument aangeboden door het personeel ter ere van de ingebruikname van het nieuwe pand

De namen van de werknemers zijn op het glas aan gebracht in een speciale typografie. Hiermee wordt de bijzondere band met Berghege benadrukt en het toont de kracht en waardering met een betrokken familiebedrijf.

Materiaal/Techniek
Grijs glas met keramische print 10 en 12 mm verzinkt stalen frame

Afmetingen

1995 b x 1200 h x 87 d

SYMBOLISCHE VERANKERING

Onderstaand Toelichting Kunstwerk Fundatie 

Op 6 maart 2020 is bouwbedrijf Berghege terug verhuisd naar het vertrouwde kantoor aan de Begijnenstraat 3 in Oss.

Vanwege de corona-crisis werd de feestelijke opening die oorspronkelijk gepland stond op 4 april geannuleerd en hierdoor heeft jammer genoeg nog bijna niemand het kantoor persoonlijk kunnen bewonderen. Zonder de ambitie en bevlogenheid van Henk en Jan Berghege had dit niet gerealiseerd kunnen worden. Zowel exterieur als interieur en het parkeerterrein als park is prachtig geworden.

Om de familie Berghege hiervoor te bedanken zou tijdens het feest, namens alle medewerkers, een kunstwerk aangeboden worden voor de opening van het kantoor. Het feest komt er zeker nog, maar omdat we de familie Berghege deze verrassing niet langer wilden onthouden is besloten om vandaag, woensdag 24 juni, het kunstwerk aan te bieden aan Henk, Jan en Jan Jr. Berghege. Wij hadden graag gezien dat iedereen bij dit speciale moment aanwezig kon zijn. 

Helaas is dit niet mogelijk vanwege de nog geldende richtlijnen vanuit het RIVM. Daarom is ervoor gekozen om de onthulling te laten plaatsvinden in een klein gezelschap. De OR-leden waren aanwezig als vertegenwoordiging namens alle medewerkers van bouwbedrijf Berghege. 

‘Het aangeboden kunstwerk heeft een bijzondere betekenis voor het gebouw, bouwbedrijf Berghege, de familie Berghege en alle medewerkers. Kunstenares Ellen Brouwers heeft het kunstwerk in samenspraak met de directie en de OR ontworpen met als doel een symbolische verankering van onze bedrijfsgeschiedenis in de Begijnenstraat te vereeuwigen. De geschiedenis van zowel de familie Berghege, bouwbedrijf Berghege als het gebouw gaat immers terug tot de oprichting van Bouwbedrijf Berghege in 1924’

Dank

Met dank voor het beschikbaar stellen van de onthullings foto's:Henk Jans fotograaf Bouwbedrijf Berghege Oss