JAN met PENSIOEN

20 november 2021

Hallo Ellen,Mijn excuses voor de late reactie. Ik ben er niet zo goed in om dingen op te schrijven, dus heb ik het steeds uitgesteld. Maar neemt niet weg dat ik een geweldige ervaring heb gehad met jou.Hierbij mijn referentie, die je gerust mag plaatsen.
Mijn pensioengerechtigde leeftijd brak aan waarvoor mijn bedrijf en mijn medewerkers mij verrasten met een cadeau waarvan ik de impact op dat moment nog niet kon overzien: een glaskunst workshop bij Ellen Brouwers in Oisterwijk. Geen idee wat dit precies ging betekenen, maar vol goede moed maakte ik een afspraak om met haar kennis te maken op 10 oktober 2020. Deze workshop eindigde op  26 juli 2021 met een geweldige ervaring, een bijzonder glaskunstwerk door mijzelf ontworpen en samen met vakmensen gemaakt en een warme vriendschap tussen Ellen en mijzelf.

Deze ervaring kan ik het beste omschrijven als een stap voor stap reis door velerlei onderwerpen, gebeurtenissen en momenten die mij steeds weer raakten. Ellen in de rol van begeleider, coach, maar vooral als uitermate betrokken en bevlogen kunstenaar en vakvrouw. Ze geeft je ruimte voor jouw eigen proces, neemt tijd voor alle leermomenten en houdt daarnaast scherp in de gaten wat het doel was en hoe daar te komen. Elke dag die ik bij haar heb doorgebracht gaf een warm en welkom gevoel, goede koffie, een gezellige lunch en veel gesprekstof over van alles en nog wat.
De hele periode kan ik omschrijven als leerzaam, serieus en vol diepgang. Het resultaat mag er dan ook zijn. Een prachtig glaskunstwerk met een verhaal over mijzelf, mijn leven en de daarin belangrijke gebeurtenissen. Het was nooit saai, altijd boeiend en verrassend. Achteraf blijkt het een cadeau waarvan je de impact pas veel later doorziet.

Ik had het niet willen missen.
Ellen, heel hartelijk bedankt voor deze waardevolle ervaring.

Warme groet, Jan Neggers