Business Club Breda

Succesvolle stappen in de kunstwereld;

Stedelijk Museum Breda opent 28 juni- speciaal voor de leden van BCB- buiten de openingstijden zijn deuren om te luisteren naar:
Marilyn Jongenelen, zakelijk directeur van het Stedelijk Museum,
Anno Fekkes, projectleider bij St Joost,
en  Ellen Brouwers, kunstenaar & ondernemer

 

 

No-Nonsens

Donderdag, 28 juni 2018.
Een avond met de Business Club Breda in het Stedelijk Museum in Breda.  Een inspirerende avond over kunst en ondernemerschap met o.a. als gastspreker Ellen Brouwers.

Ellen weet, als geen ander, kunst met ondernemerschap te verbinden. De lezing van Ellen was een verademing om naar te luisteren. Haar no-nonsens mentaliteit, transparantie en daadkracht lieten mij een voorbeeld zien hoe je oprecht en duurzaam kan ondernemen.  Zij zet haar talent om in prachtige kunstprojecten en doet dat op een krachtige persoonlijke en bezielende zakelijke manier.

Ik heb van haar presentatie genoten.

 

Marjan Vaesen

MV Coaching & Advies.

Meer dan droog brood verdienen in de kunstsector?

Je bent een eenpitter en dat wil je ook graag zo houden. Vrijheid en zelfstandigheid tenslotte boven alles. Maar voor sommige opdrachten is dat onvoldoende en moet je toch een bedrijf gaan runnen om je opdrachten te realiseren.
Hoe doe je dat?
ZZP-ende kunst-ondernemer Ellen Brouwers initieert zelf opdrachten, bedenkt, ontwerpt, ontwikkelt, vervaardigd en installeert grote glaskunstwerken, inclusief oplevering, overdracht eigenaarschap en afhandeling van allerlei juridische aspecten. Met alle technische en zakelijke details die daarbij komen kijken. Dat kan dus niet in je eentje. Ellen heeft daarom een ‘ZZP-bedrijf’ gemaakt. Met een vaste club mensen en kleine ondernemingen die samen aanvoelen als een ‘echt’ bedrijf.

En dat in een ongelooflijk lastige branche, die voortdurend last heeft van bezuinigingen, subsidie-sanering, positieve en negatieve beeldvorming. En waar een directe behoefte onduidelijk, onzichtbaar of zelfs afwezig lijkt te zijn.

Een boeiende lezing en sparringsessie over slim zijn, lef hebben, meebewegen en geloof in jezelf.
Ellen Brouwers, kunstenaar & ondernemer