Cultuurprijs Oisterwijk

'Stichting Oisterwijk schrijft Cultuur' is de organisatie van deze Cultuurprijs.

De jury bestaat uit voorzitter Door KUNSTLOC Tilburg, Ellen Brouwers, Irene Lemmens, Niels van de Ven en Toine van de Klundert.
 

2023 september. Uitreiking aan...

2021 september 2021 Thema : Cultuur staat nooit stil. Genomineerd voor deze prijs waren Koninklijke Harmonie Asterius, Huub Groenland, Albert Nooren, Oisterwijk in Beeld en de redactie van het boek ‘Haaren, een wandelend dorp’.
De winnaar van dit ging naar de redactie van het boek “Haaren, een wandelend dorp”. Het boek is het resultaat van jarenlang onderzoek. Het is een prachtig historisch document geworden waarin de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van Haaren als gemeenschap is weergegeven. De jury vindt het een indrukwekkende prestatie van de makers, die dit als vrijwilligers tot stand hebben gebracht, en waardeert vooral het idee om alle inwoners van Haaren dit boek cadeau te doen ter gelegenheid van het samengaan met Oisterwijk: een waardevolle herinneringen aan het dorp dat Haaren door de eeuwen heen was. Het initiatief, de inspanning en het resultaat zijn voor de jury voldoende aanleiding om de makers van dit boek te eren voor de cultuurprijs.

2020 Geen doorgang ivm Covid-19 Pandemie

2019-Moergestel-Het echtpaar Eric en Karin Rentmeester, drijvende krachten achter de Stichting Oisterwijk Centraal, heeft vrijdagavond 20 september  de Karel Groenland Cultuurprijs gekregen.  De prijs ( vernoemd naar Karel Groenland, een in Oisterwijk geliefde toneelspeler en tonprater, overleden in 2017) bestaat uit een wisseltrofee, 250 euro

2018-Oisterwijk-Ondernemer en bekend gezicht in de Oisterwijkse cultuursector Toine van de Klundert heeft vrijdagavond 20 september in Tiliander de Cultuurprijs in ontvangst mogen nemen.Van de Klundert werd door een vijfkoppige jury gekozen uit een groep van vijf genomineerden. “Zijn energie, maar ook zijn vrije tijd en zijn bedrijfsmatige activiteiten, zet hij in voor de bevordering van cultuur in de gemeente. Nieuwe initiatieven ontplooit hij, waardoor Oisterwijk nog meer op de kaart wordt gezet.”