CURRICULUM VITAE

naam                  Ellen Brouwers  
adres                  Laarakkerweg 26
woonplaats         5061 JR Oisterwijk  
geboren              1 mei 1960

Bekijk mijn profiel op    
Opleiding

1987 - 1991           Academie voor Beeldende Vorming, Tilburg
                               [ summa cum laude afgestudeerd ]
                               Filosofie, Kunstgeschiedenis, Fotografie,
                               Grafiek, Tekenen & Schilderen 
1993 - 1995           Grafisch Atelier, Den Bosch: zeefdruktechnieken
1997                       Fotovakschool, Apeldoorn/Amsterdam: portretfotografie
1998                       Buitenkunst Schildertechnieken, Amsterdam
2000                       Perk Interieuropleidingen, Eindhoven: interieurvormgeving

Expertise
VLAKGLASKUNST  keramische zeefdruk vaak in combinatie met verlichting en typografie, veelvuldig i.s.m. architecten ten behoeve van nieuwbouw en renovatie.

PROJECTONTWIKKELING ; Kunst integreren in en rond gebouwen in samenwerking met technische specialisten , kunstzinnige  toepassingen op akoestische materialen. Adviseur in beeld- kleur- en interieur ontwikkeling 

LEZINGEN over toepassingen van glas in en rond gebouwen en inzicht geven in de toegevoegde waarde van glaskunst in de openbare ruimte.

MASTERCLASSES over zelfstandig ondernemen in de kunst- en cultuursector  en het integreren van kunst in het bedrijfsleven. Overdracht van mijn expertise  aan studenten en  jonge ondernemers.

Opdrachtgevers
Achmea, Rabo, High Tech Campus, Hoppenbrouwers, Elisabeth Ziekenhuis, CBS, Provincie Overijssel, Gemeente Wijchen, Bouw Bedrijf Berghege e.a. zie:  http://www.ellenbrouwers.nl/Portfolio/Opdrachtgevers.aspx

Aanvullende Informatie:

Ontwerp : Meubellijn 'HOEKK'  |  robuust, sober,  modulair systeem (voor scholen, bedrijven, openbare ruimte, particuliere tuinen).
                 & Relatiegeschenken.~
Deelname :Talloze studiereizen m.b.t. kunst, architectuur en vormgeving.
Uitgave :   Fotoboek 'Geen dag zonder camera' (2014), 10 jaar dagelijks 1 moment in foto.
                  Catalogus (portfolio) 'Deel 1•Kunst in Glas Deel 2 •Kunst maakt ruimte' 6e editie.zie:             http://www.ellenbrouwers.nl/oeuvre.aspx


Biografiemagazine Ellen Brouwers door Ton Thelen 2010, download hier de pdf

Enige informatie over mijn verleden 
“Groeide op in een agrarisch milieu in Gemert. (N.Br.) Mijn ouders hadden een gemengd landbouw en veehouderij bedrijf. Van hen leerde ik dat natuur en cultuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Uit het grote gezin van acht kinderen was ik nummer zeven. Na een korte periode werkzaam in de gezondheidszorg volgde ik mijn passie en ging naar de kunstacademie. Eindigde summa cum laude en vanaf die tijd 100% aan de kunst gewijd

Nadat ik mijn eigen bedrijf starte in 1995 ben ik gaandeweg gaan beseffen dat het samengaan van diverse disciplines in mijn leven paste. Heb met mijn onderneming mijn zelfstandigheid in goede en slechte tijden kunnen behouden. Sinds 2002 ben ik gevestigd in een geïntegreerde werk annex woonruimte.

Ik ervaar mijn onderneming als een veelzijdig bedrijf, waar ik mijn expertise en creativiteit ten volle kan ontplooien. Mijn uitgangspunt is dat ik mijn opleiding als beeldend kunstenaar met specialisatie in de vlakglaskunst wil behouden. Dit altijd met een balans tussen schoonheid, duurzaamheid en bruikbaarheid. Mijn werk kenmerkt zich door een grote variëteit in techniek, materiaalgebruik en presentatie. 

Ben moeder van drie kinderen: David (’91) Anne Sophie (‘94) en Simon (’95). Naast sporten ben ik in mijn vrije tijd  actief betrokken bij het maatschappelijk culturele leven in mijn woonplaats.” 

 

 

 

 

 

 

C V

ELLEN BROUWERS
beeldend  grafisch 
ruimtelijk  vormgeving

TIJDLIJN Oeuvre kunstenaarsschap- zie Tijdlijn 1995 tot 2021